Гарбузово-моркв’яне пюре з тофу та броколі

Рецепт веганського обіду👇🏼

Що може бути класичнішим від пюре, овочів та відбивних…?

В моїй веганській і корисній версії, це виглядає так:⠀
Гарбузово-моркв’яне пюре
Броколі з тахіні
Тофу в клярі

Ділюсь рецептом (на дві порції), а ви готуйте та урізноманітнюйте свій раціон.

Тофу
– 200 г класичного тофу нарізати скибками (~1 см ширина) та легко відбити молотком «для м‘яса». Це потрібно, щоб маринад швидше наповнив його смаком.
– Для маринаду: 1ст.л. сиропу агави, 6ст.л. води, 1ст.л. гірчиці, 1ч.л. копченої паприки, щіпка солі, перцю чілі, кориці — добре перемішати і замаринувати в ньому тофу на 15-30 хв (в холодильнику).
– Як тофу замаринується витягнути його і відкласти збоку. До маринаду, що залишився додати 2ст.л. нутового борошна і 3-4ст.л. води — перемішати (консистенція має бути як яйце). В окрему тарілку насипати ще кілька ложок нутового борошна.
– Паніруємо тофу: спочатку занурюємо в рідку суміш (з двох сторін), потім в борошно та обсмажуємо на розігрітій пательні з олією. Смажити до золотої скоринки — на малому вогні, бо через цукри, які є в сиропі, кляр може підгорвти.

 Гарбузово-моркв’яне пюре
– 400г гарбуза (як завжди рекомендую сорт Хокайдо) і 200г моркви — запекти в духовці.
– Готові овочі зблендерувати в пюре з додатком 2-3 ст.л. оливкової олії, 1-2ч.л. копченої парики, щіпки солі та перцю.

Броколі з тахіні
– Тут найпростіше.
200 г броколі покласти кип’ячу воду та варити 2-4 хв. Після злити на друшляк і обдати крижаною водою (щоб броколі загартувалось і зберегло в собі максимум)
– Тахіні – це паста з меленого насіння сезаму (білого чи чорного). В мене домашня паста (її можна зробити в блендері чи кавомолці), до якої я додала щіпку солі та полила на броколі.

Залишити відповідь